Apple for the Young Spirits

Inspirerende events voor en over kinderen

Apple for the Young Spirits wil dat ‘het kind’ in de kinderen weer centraal staat. Los van regels en ‘moetjes’. We willen hun creativiteit en talenten stimuleren, en we willen jou, als ouder, de tools aanreiken om je kind écht te zien en ernaar te leren luisteren.

Het doel van Apple for the Young Spirits is een harmonieuzer en rijker contact met je kind creëren en vertrekkend vanuit het gevoel stap voor stap te leven vanuit je hart en te vertrouwen op je intuïtie.

Apple for the Young Spirits is er voor alle kinderen, ouders, grootouders, opvoeders en alle mensen die op een professionele manier bezig zijn met kinderen en die hun kinderen bewust en met een open geest willen opvoeden. Die bereid zijn te luisteren naar wat de kinderen hen te vertellen hebben en authenticiteit en erkenning hoog in het vaandel dragen.

"Be the hero in your child’s story, not the author."

Met bewust opvoeden bedoelen we kinderen begeleiden op hun levenspad en ook luisteren naar wat zij ons te vertellen hebben. Opvoeden is meer dan je kind disciplineren en het regels geven. Een kind wil je vaak ook iets duidelijk maken over jezelf.

"A lot of parents will do anything for their children except let them be themselves."

Al van jongs af aan moeten kinderen zo veel. Of net niet. Op tijd naar bed. Niet te veel snoepen. Mooi leren schrijven. Goed kunnen knippen. Stil zitten. Niet te veel op de iPad. Niet morsen. Niet snauwen. Wel gigantische torens kunnen bouwen, op het potje gaan en zichzelf kunnen uitdrukken voordat ze naar school gaan. Allerlei ‘moetjes’. Dag in, dag uit. Is dat niet te veel van het goeie? Mogen ze niet gewoon kind zijn?

We leren dus in onze westerse wereld al heel vroeg dat we vanalles moeten. We leren beslissingen te nemen en doelen te stellen vanuit ons verstand. Dit zorgt ervoor dat we weinig tijd besteden aan hoe we ons nu eigenlijk voelen. Terwijl in het voelen de sleutel zit tot overvloed op elk gebied, zoals je gezondheid, je relaties, je werk, zingeving…

En wat als wij ouders nu ook gewoon eens ‘normaal’ zouden doen? Geen hoge schijn ophouden wanneer er thuis spanning is of gevoelens van jaloezie bij ons kind onderdrukken, omdat dat zogezegd ‘lelijk’ is. Die ietwat duistere emoties en conflictsituaties horen nu eenmaal bij het leven, dus waarom blokken we ze af?

Het aanbod aan kindercursussen, voorgestructureerde sportprogramma’s en computerspelen is enorm. “In onze moderne wereld staat spelen sterk onder druk van doelgerichtheid”, zegt kinderpsychiater Ilse Van Loy, die Apple for the Young Spirits ondersteunt en regelmatig een voordracht of workshop zal geven. “Kinderen moeten nog weinig zelf vormgeven, de doelen zijn al voor hen vast gelegd. De ruimte voor symbool- en fantasiespel neemt af: kinderen kunnen steeds minder zo maar wat gaan aanmodderen of uitproberen in een fantasiewereld, die ze zelf gemaakt hebben. Maar waar blijven kinderen dan met alle gevoelens die de grote wereld in hen oproept? Waar, wanneer en hoe kunnen ze nog zelf hun weg zoeken, met vallen en opstaan? En welke onvermijdelijke gevolgen heeft dit op lange termijn, over de generaties heen?”

"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it’s stupid"

Elk kind heeft een boodschap die hij of zij wil uitdragen. Elk kind is uniek en elk kind heeft een talent. Apple for the Young Spirits wil dan ook dat ‘het kind’ in de kinderen weer centraal staat en dat ze zelf op ontdekkingstocht kunnen gaan. We willen hun talenten stimuleren en hun creativiteit aanwakkeren. We willen jou als ouder de tools aanreiken om je kind écht te zien en ernaar te leren luisteren, zodat ze uiteindelijk de beste vorm van zichzelf kunnen worden.

"Let them see with their heart"

Met Apple for the Young Spirits willen wij kinderen stimuleren om terug in verbinding te gaan met hun hart. Door met kinderen in de natuur te gaan kunnen ze contact maken met de basis (al hun zintuigen optimaal gebruiken). We willen een veilige plek creëren waar ze zichzelf mogen ontdekken en op hun tempo in beweging kunnen komen. Veel kinderen maar ook volwassenen weten niet meer hoe ze dit moeten doen.

De druk ligt overal zo hoog en ze worden aan zoveel prikkels blootgesteld dat kinderen last krijgen van overprikkeling, stress, faalangst of ze worden gelabeld. Wij willen met Apple for the Young Spirits jongeren een kans geven zichzelf te zijn. Door middel van schilderen, knutselen, tekenen, drama, toneel, dansen, kleien, yoga… komen ze bij hun gevoel en in hun lichaam. Door de juiste mensen op de juiste plek te zetten gaan we ervoor zorgen dat kinderen meer zin hebben in het leven.

Het hart staat centraal voor ons. Het hart als centrum voor gevoel en bewustwording. Het hart dat richting aan het leven geeft. Het hart voor elkaar. Het hart dat het verschil maakt. 

Kampen en workshops voor kinderen

Apple for the Young Spirits zal creatieve workshops en kampen organiseren voor kinderen van 3 tot 12 jaar waarbij het kind zelf op ontdekkingstocht gaat. Bij ons krijgen de kinderen op een originele manier de bouwstenen aangereikt waarmee ze leren groeien in hun bewustzijn. Vertrekkend vanuit het gevoel leren de kinderen stap voor stap te leven vanuit hun hart en te vertrouwen op hun intuïtie.

"Apple for the Young Spirits staat voor Natuur – lijk Jezelf Mogen Zijn!"

We halen de creativiteit en inspiratie in elk kind naar boven en focussen op gezond zijn, bewegen en in de natuur zijn. Door middel van schilderen, spelen, tekenen, kleien, dans, samen koken met gezonde (biologische) voeding en gezamenlijk dingen creëren . Bij Apple for the Young Spirits mogen de kinderen eerlijk en helemaal zichzelf zijn. Zo leren ze niet alleen zichzelf beter kennen, maar krijgen ze ook extra energie en bouwen ze meer zelfvertrouwen op. De kinderen zullen tijdens de kampen groeien en bloeien, ze zullen extra krachtig zijn en hun hart sterken doorheen de kampen en helemaal thuis komen. Ze zullen leren trouw te blijven aan zichzelf en zichzelf niet te verloochenen. We kijken al uit naar de oprechte verwondering en de heerlijke energie die er zal hangen.

Workshops voor volwassenen

Onze workshops nodigen je uit om voorbij de praktische handreikingen en opvoedadviezen te kijken. Het laat je nadenken en kijken hoe jij omgaat met je kinderen, zien wat een kind nodig heeft en luisteren naar wat het jou probeert te vertellen.

Apple for the Young Spirits helpt ouders om hun kinderen beter te begrijpen en (terug) plezier in het opvoeden te vinden.

De workshops zijn voor alle ouders, grootouders en opvoeders die hun kinderen holistisch, bewust en met een open geest willen opvoeden. Die bereid zijn te luisteren naar hun kinderen. Je zal niet naar huis gaan met pasklare oplossingen maar wel tips en nieuwe inzichten krijgen en troost vinden in het feit dat je niet alleen zit met bepaalde issues.

"Jezelf transformeren tot bewuste ouder, is het grootste geschenk dat je je kind kan geven."

Wij, als ouders, vinden het vaak moeilijk om naar onszelf te kijken. We twijfelen, stellen voortdurend in vraag, denken dat we falen als ouder, dat we schuldig zijn aan het probleem van ons kind of dat we ontzettend fout bezig zijn. Durf de stap te zetten om naar jezelf te kijken, alles wat wij ervaren in onze buitenwereld is een weerspiegeling van onze binnenwereld. Kinderen zijn onze spiegels. Dus heb jij last van het gedrag van je kind. Wat zegt dit dan over jou?

Word je bewust van jezelf, investeer in jezelf en als je het contact met jezelf terug hebt gevonden zal je ook werkelijk met je kind connecteren. Bij Apple for the Young Spirits willen we jou leren hoe je vanuit je eigen essentie verbinding kan maken met je kind.

Over Apple for the Young Spirits

Apple for the Young Spirits is een initiatief van Ellen Verellen, oprichter van Apple for the Brain, en mama van Jackie (4) en Florie (3) en Julie de Keersmaecker, kindercoach, en mama van Axel (10), Marie en Manou (2). Marie overleed op 3,5 jarige leeftijd aan leukemie.

Julie: Ik heb 4 jaar geleden ontdekt hoe belangrijk het is om vanuit je hart te leven. Nadat mijn dochtertje Marie gestorven is aan kanker besef ik hoe belangrijk het is om veiligheid en ruimte te creëren waarin je jezelf mag zijn en jezelf mag terugvinden. Na een opleiding van 4 jaar ben ik ondertussen kunstzinnig dynamisch coach en begeleid ik kinderen die het moeilijk hebben en de weg even kwijt zijn.

Ellen: Ik heb 6 jaar geleden tijdens de zwangerschap van mijn eerste dochter multiple sclerose gekregen. Van de ene op de andere dag was mijn linkergezichtsveld verdwenen. Een donderslag bij heldere hemel. Het ging nog een poosje redelijk goed met me, maar na de zwangerschap van de tweede dochter ben ik volledig gecrasht. Ik kon amper lopen en had te weinig kracht in mijn arm om mijn eigen pasgeboren dochter te dragen. Na een lange, moeizame weg ben ik er bovenop geraakt en door allerlei alternatieve therapieën ben ik al enige tijd stabiel. Ik geloof ondertussen heilig in een holistische aanpak en holistisch opvoeden; bewust en vanuit het buikgevoel.

We laten ons bijstaan door kinderpsychiaters en -psychologen, holistische dokters en gezondheidsbegeleiders, allerlei coachen: kindercoachen, spirituele coachen, stem- en expressiecoachen, danscoachen, kunstzinnige dynamische coachen, kinderyogi’s, orthomoleculaire gezondheidstherapeuten, muziekleraars, lichaam- en bewegingstherapeuten…

Let’s keep them pure!