The Story

founder Open-minded - Passionate - Wanderlusty

Ellen verellen

We leven gehaast in een wereld die in ijltempo evolueert. We zitten op die sneltrein en volgen maar, zonder echt bewust stil te staan bij de essentie. Toch stelt ieder van ons zich soms vragen, ontstaat er twijfel of zoeken we naar bevestiging. Apple for the Brain wil je iets bijbrengen, wil je bewuster maken, antwoorden en richting geven en vooral ook gelijkgestemden samenbrengen.

"
Insanely curious
"

Het is de aard van het beestje, sterker dan mezelf: ik ben buitengewoon nieuwsgierig en wil iedere dag geprikkeld worden. Daarom werd ik journalist, ben ik zo’n fervent reiziger en trouwde ik mét iemand die mij geen moment zal vervelen, in geen 160 jaar. Alleen zette MS, een aandoening aan het centraal zenuwstelsel, voor een periode een rem op mijn gedrevenheid.

Toen ik in 2012 de diagnose van MS kreeg was ik net mama geworden van mijn eerste dochtertje. Aanvankelijk dacht ik dat het een breuklijn zou betekenen. Het eerste hoofdstuk misschien, waarbij niets meer zou zijn zoals het ooit was. Als buitenstaander is dat wellicht hoe je het altijd ziet; in vakjes. Het leven mét versus het leven zonder de ziekte. Een zeer moeilijke fase in mijn leven volgde. Ik werd gedwongen om af te stappen van de sneltrein. In plaats van overdreven gulzig en tegen 300 per uur door het leven te razen moest ik overschakelen op het ritme van een stoomlocomotief. Ondertussen ben ik MS dankbaar. Ik ben langzamer, bewuster en intenser gaan leven. De keuzes die ik nu maak leunen veel dichter aan bij mezelf.

"
I don’t believe in labels, they narrow down your options
"

Ik geloof niet meer in labels. MS is niet wie ik ben, het is iets wat zich letterlijk in mijn hoofd bevindt, maar ik laat me er niet door definiëren. Ironisch genoeg ging er door de aandacht af te wenden van het beperkende van de diagnose een wereld aan inzichten voor me open.

Ik ging op zoek naar manieren om mijn gezondheid te optimaliseren. Inmiddels is de MS al twee jaar stabiel, dankzij een combinatie van de klassieke en holistische geneeskunde. De holistische visie op de wereld en gezondheid heeft me doen herbronnen en ondertussen voel ik me mentaal sterker dan ooit.

Me volop laten inspireren door het leven, dat is wat ik nu doe! Ik moest en zou terug iets doen waar ik mij volledig in kan smijten, op mijn eigen tempo weliswaar. En zo kwam Apple for the Brain tot stand. Als een ingeving die me niet meer zou loslaten en steeds concreter werd. Mensen benaderen en horen spreken over onderwerpen die mij nauw aan het hart liggen en tegelijkertijd anderen bewegen, daar krijg ik tomeloze energie van die alles overstijgt.

"
New insights are like little holidays for your Brain
"

Mijn geesteskindje is een netwerk voor gelijkgestemden, een trefpunt voor nieuwe inzichten. Het is bedoeld voor mensen, die net als ik, op zoek zijn naar input. Samen gaan we fijne en soms diepgaande gesprekken tegemoet. Ik nodig jullie allemaal uit om samen onze blik te verruimen.

Let's feed our minds!